Derma pen behandling

Derma pen behandling blir mer och mer populärt i samma takt som fler får se vilka fantastiska resultat det går att få med derma pen. Många kanske tycker att det känns lite otäckt med behandling med laser och väljer därför att göra en derma pen behandling istället. Det går att jämför derma pen med fraktionerad laser nämligen. Men att behandla med derma pen har några fler fördelar då återhämtningstiden efter en behandling med derma pen går ganska mycket snabbare än med fraktionerad laser. Till skillnad mot laser är det också möjligt att behandla att typer av hud och hudtoner vilket så klart är positivt.

Derma pen – så går det till

I stora drag kan man likna en behandling med derma pen vid stimulering av huden med hjälp av små små nålar. Det låter kanske lite otäckt men under en behandling så kan man väl säga att det svider och sticker litegrann. Du blir röd i huden ett tag efteråt och resultatet kan dröja några veckor till någon månad. Nålarna stimulerar produktionen av kollagen i huden eftersom huden börjar jobba för att läka de pyttesmå nålsticken. I samband med sticken används också preparat som forslas djupt ned i huden och hjälper till att producera kollagenen. Resultatet blir en föryngring av huden och ökad spänst och fasthet i huden samt en allmän förbättring av hudens struktur.

Behandling för hudproblem

Det har länge varit känt att derma pen fungerar riktigt bra och effektivt på olika typer av hudproblem, främst i ansiktet. Till exempel om du har stora problem med acne eller acneärr, om du har andra orenheter i huden eller har solat mycket och därför har fläckvis pigmentering. Även en hud med stora porer går att behandlas effektivt med derma pen. Det har kommit en nyare variant av derma pen som gör att det går ännu snabbare att jobba med nålarna.