Sushi i Borås

För oss som älskar sushi så har Borås blivit ett riktigt sushi-mecka! Det finns så många nya ställen som säljer sushi i Borås att jag inte har hunnit testa alla ställen. Jag älskar att äta sushi men det är långt ifrån alla restauranger som serverar god sushi. Ofta när man är på dessa Thai-restauranger som serverar både sushi och thaimat så brukar inte sushin vara särskilt optimal. Troligtvis kan dom inte göra en riktig sushi just för att de har ett sådant stort utbud av annan mat. Medan restauranger som specialiserat sig enbart på att sälja sushi har en helt annan erfarenhet och rykte om sig för att vara duktiga.

Riktig sushi

I Borås så har vi så vitt jag vet endast ett par som jag vill kalla för ”riktiga” sushi restauranger. Dessa håller verkligen måttet och lagar riktigt god sushi oavsett vad det är för typ av sushi. Det märks direkt om det är ett inhemskt ställe som har blivit uppväxta ihop med sushi kulturen, eller om det är andra utländska ägare som försöker att efterlikna de som kan laga sushi och har kulturen i blodet. Det är kanske som att jämföra våran svenska ”specialitet” köttbullar, om dessa ska lagas i Thailand eller Japan av människor som egentligen inte ”vet” hur dessa ska smaka. Det räcker inte riktigt med att läsa ett recept för att veta om man har lyckats.

Sushi till lunch i Borås

För den som inte är någon direkt finsmakare av sushi så kan jag tillägga att vi har flera sushi ställen i Borås som lagar och serverar lunch. På vissa restauranger kan du få sushi i ett begränsat urval till serverat på buffé med thaimat, eller så går du till ett sushi ställe där det enbart serveras sushi och där har du i regel det mesta i sushi-väg att välja mellan.