Att köpa en bra frisörsax

Jag har länge klippt min man och mina barn. Jag är inte utbildad frisör men verkar ha anlag för att klippa snyggt. På senare tid har flera av mina vänner bett mig att klippa även deras barn och det har gått så långt att jag fått förfrågningar från ytliga bekanta.

Jag har därför kunnat börja ta lite betalt för mina klippningar vilket är kul. Men samtidigt ställs det ju högre krav på mig när jag tar betalt. Därför har jag skaffat mig riktigt bra frisörsaxar. Alltså proffsmodeller som man vanligtvis bara ser på salonger.

Olika typer av frisörsaxar

Tyvärr räcker det inte bara med en enda sax. Det finns många olika typer och modeller. Det finns dels vanliga klippsaxar och dels urtunningssaxar. Sen finns det även knivar, men det har jag inte vågat mig på.

Jag har köpt en vanlig frisörsax och en urtunningssax. Med dessa klarar jag mig bra. Från att tidigare ha använt saxen som följde med min håtrimmer så är jobbet nu så mycket enklare. Bladen är skarpare och man får mycket bättre precision med en riktig frisörsax.

Med urtunningssaxen kan jag enklare få fason på min mans supertjocka hår. Först klipper jag själva frisyren och sen kör jag med urtunningssaxen för att få bättre fason på håret.

Varifrån köper man bra frisörsaxar?

Det finns idag flera ställen där man kan köpa frisörsaxar. Jag köper mina frisörsaxar från klippdighemma.se. Där har de ett stort sortiment och bra beskrivningar av saxarna. Deras saxar och andra produkter är speciellt för dig som är amatör. Alltså enkla produkter som fungerar bra även om du inte är så van klippare.

Klippdighemma.se har förutom frisörsaxar också trimmers, produkter för hårfärgning och styling. Allt till bra priser som funkar för dig som ”leker” frisör i hemmet.

Om du brukar klippa din familj eller dina vänner tycker jag absolut att du ska kolla in frisörsaxar från klippdighemma.se