Tips för dig som ska ut på vandring i sommar

Att ge sig ut i naturen och vandra har blivit väldigt populärt de senaste åren. Många åker upp till fjällen för vandring, men jag måste tipsa er om att leta upp vandringsleder i närområdet. Man behöver inte åka så långt för att hitta riktigt fina vandringar. Googla så ska ni se att ni hittar något bra på nära håll, både flerdagsvandringar och kortare rundslingor.

Ladda också ner Topo GPS till din mobil. Där har du en bra karta där du hela tiden kan se var du befinner dig (så länge du har täckning). Du kan också lägga in din planerade rutt där och se hur lång den blir.

Utrustning och kläder

Har du aldrig vandrat förut är det en hel del saker du kanske måste köpa. Mitt favoritställe när det gäller friluftskläder och friluftsutrustning är Jägarliv (https://www.jagarliv.se/). Det låter som de mest säljer jaktsaker, men de har ett jättestort sortiment av sånt som friluftsmänniskan behöver. Jägarliv är dessutom ganska billiga med tanke på den kvalitet de har.

Ska du bara ut på några kortare vandringar under semestern behöver du inte så mycket. Ett par bra skor behövs, men det duger med ett par vanliga joggingdojor om terrängen inte är svår och det inte är blött i markerna. Du behöver också ett par bra byxor som håller ifrån sig väta är också bra. Ett par friluftsbyxor behöver inte kosta så mycket och dem har du glädje av i många år. Ett annat måste är ett bra regnställ. Även om du bara ska vara ute några timmar så hinner du bli genomvåt om du inte har regnkläder.

En mindre ryggsäck är också något som behövs även under kortare vandringar. Du ska kunna packa ner en extra tröja och ett regnställ, ett sittunderlag och något att fika under turen. Du måste även ha med dig vatten, hur mycket beror på temperaturen och hur långt du ska gå.

Jag rekommenderar att du kollar in Jägarlivs webbutik, både när det gäller kläder och utrustning. Hos dem kan du göra ett riktigt bra köp.