Köpa mc hjälm online

Kan hända att du har funderat på att köpa mc hjälm online istället för i butik. Det går så klart utmärkt att göra detta, men då måste du veta exakt vilken storlek du har. En mc hjälm måste sitta riktigt tajt och får absolut inte glappa eller kunna vrida sig, inte ens litegrann. Att köpa en mc hjälm online kräver mer planering än att åka till en fysisk butik och prova sig igenom sortimentet som finns. Ofta finns det en kunnig försäljare att fråga om råd vid provning som på ett enklare sätt kan plocka fram lämpliga mc hjälmar för just ditt huvud.

Prova din mc hjälm

Det finns en uppsjö med olika typer av mc hjälmar så om du ska handla din mc hjälm online så måste du ha en viss förkunskap för att kunna ta rätt beslut. En del åker och provar i butik först för att sedan beställa sin hjälm online om den är billigare. Själv är jag ganska lat och orkar inte hålla på att jämföra överallt utan jag åker till en butik och köper min mc hjälm där om dom har någon som passar. Jag lägger gärna några extra mil för att ta mig till en större och erkänd butik och prova ut en mc hjälm. Hjälpen du får i en butik brukar vara ovärderlig om det är duktig och kunnig personal.

Olika typer av mc hjälmar

Om du ska handla hjälm online så bör du vara införstådd med vad de olika modellerna av mc hjälm är och hur dessa sitter på ditt huvud. Den absolut säkraste hjälmen av modell integral är den som är ”helgjuten” och som du trycker över huvudet uppifrån. Men en modell som fler har fått upp ögonen för är den som är tvådelad. Där knäpper du upp hakpartiet och kan lättare trä på och ta av hjälmen. Vet du verkligen vilken modell som passar bäst för ditt huvud?