Friluftsjackor för dam

Vart finns det mängder med friluftsjackor för dam att välja bland tro. Jag har ännu inte funnit den där ultimata butiken som jag kan gå till när jag vill bättra på min garderob för vandring. Tänk att jag fortfarande har kvar en gammal gore-tex friluftsjacka som jag fick av min dåvarande man för ungefär 10 år sedan. Den har varit fantastiskt hållbar på alla sätt och vis. Jag har letat efter en liknande friluftsjacka för dam (har faktiskt provat friluftsjackor för herr också) men inte hittat någon jag gillar. Den gamla håller fortfarande men jag måste inse att den kanske snart inte står emot vatten, d v s regn, lika bra och då måste jag ha hittat en annan friluftsjacka.

Hållbara friluftsjackor

Jag undrar just om det faktiskt finns några riktigt bra och hållbara friluftsjackor längre. Den jackan som jag har använt, som är över 10 år gammal, den tror jag inte skulle vara lika hållbara i dagens läge. Varför vet jag inte, jag har bara fått för mig att det är många plagg som inte görs med samma kvalitet som tidigare, det ska gå fortare att tillverka och kosta hälften så mycket, sedan tar dom dubbelt så mycket som för 10 år sedan ut till kund.

Friluftsjacka till alla väder

Den friluftsjacka som jag letar med ljus och lykta efter ska vara en riktig allround-jacka och tåla i princip allt. Det ska vara en något tjockare variant av skaljacka så den är användbar året runt. På vintern kan jag ha en tjockare fleece tröja under för värmens skull, lager på lager principen, och på vår och höst tar jag bara en mindre varm tröja. Att jag kan ha den som regnjacka på sommaren förutsätter jag för det är liksom hela grejen. Då ska jag kunna ha en t-shirt eller ett linne under.