Att sänka sin egen energiförbrukning

Jag har under en tid funderat fram och tillbaka om solceller är någonting för mig. Dessa tankar känns mer relevanta nu än någonsin då elpriserna är som de är, även om de kanske sänks på sikt känns det lite tröttsamt när det skiftar så mycket hela tiden. Jag tänker även att just energipriser är väl alltid något man som privatperson behöver se över, eftersom vi faktiskt kan påverka detta själv genom att sänka vår egen energiförbrukning. Att sänka sin egen förbrukning går dock bara till en viss gräns, innan själva vardagen blir lidande. Även om jag är medveten om att släcka lampor och inte göra av med energi i onödan, behöver jag kunna leva. Att diska och tvätta är i alla fall bekvämligheter som jag har svårt att tänka mig att leva utan.

Förnybar energi genom solceller

Jag tänker att genom att installera solceller så behöver jag inte vara riktigt lika eftertänksam, och givetvis känns det alltid bra att veta att på sikt ger det en positiv påverkan på miljön. Det känns ju toppen att kunna dra sitt strå till stacken. Mitt i mina funderingar kollade jag runt lite för att se om jag kunde hitta en elektriker i Östersund (där jag bor) som kan ge mig lite mer information kring hur solceller fungerar och om det är något som kanske är lämpligt för just mitt hus. Jag själv kan inte så mycket mer om det, men jag vet att själva solcellerna måste installeras i söderläge för att man ska kunna utvinna energi från solen. Jag tänkte jag skulle kontakta en elektriker i Östersund just, för att vi har en del snö här uppe i norr och jag har för mig att även det kan påverka. Så om jag väljer någon som är väl insatt i hur klimatet ser ut här i norr så tror jag det kan bli riktigt bra.